Audiobestanden uploaden (of importeren) naar Anchor

Als je bestaande audio hebt (zoals een bewerkte podcast, een interview of spraakmemo) of als je je audio liever vooraf opneemt en bewerkt met geavanceerde software, kun je je audiobestanden rechtstreeks uploaden naar je Anchor-account.

We bieden bepaalde makers nu ook de mogelijkheid om videobestanden rechtstreeks te uploaden. Daarover kun je hier meer informatie vinden. We geven je ook de optie om videobestanden om te zetten in audiobestanden. Volg hiervoor de instructies hieronder.

Opmerking: het uploaden van video's is beschikbaar voor makers in de VS, Groot-Brittannië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Makers die buiten onze ondersteunde markten wonen, kunnen alleen video's omzetten in audio. Deze makers kunnen geen video's uploaden. Je kunt je hier inschrijven voor de wachtlijst voor videopodcasts.

Ondersteunde bestandstypen en limieten

Op dit moment geldt voor uploaden via internet een maximale bestandsgrootte van 250 MB. Dit geldt ook voor audio die uit videobestanden is geëxtraheerd. Als vuistregel geldt voor video's een maximale speelduur van 3 uur. Als je een bestand hebt dat groter is dan 250 MB, kun je het beter comprimeren voordat je het uploadt.

We ondersteunen de volgende bestandstypes:

• mp3
    • Als je een MP3 uploadt naar de webversie van Anchor en dat bestand is het enige segment in een aflevering, dan wordt dat bestand precies zo doorgegeven aan je RSS-feed.
    • Als je MP3-bestanden uploadt, raden we je aan om de bestandsgrootte van embedded afbeeldingen, ID3v2-tags en andere metadata zo klein mogelijk te houden.
  • M4A
  • WAV
  • MPG
  • MOV
  • MP4

Als je een van deze ondersteunde bestandstypen gebruikt en een foutmelding krijgt tijdens het uploaden, controleer dan het volgende:

1. Of de audio goed wordt afgespeeld op je computer.
  2. Of je browser ondersteuning biedt voor het bestandstype.

Kun je je geüploade audio niet vinden? Controleer dan je Bibliotheek.

Audiobestanden uploaden naar Anchor

Er zijn twee manieren om audiobestanden te uploaden naar Anchor op internet. Als je op de knop Nieuwe aflevering klikt, zie je de opties Een aflevering maken en Snel uploaden.

Op internet (de optie Een aflevering maken):

Hier kun je verschillende segmenten toevoegen en je audiobibliotheek openen. Je kunt de segmenten naar de afleveringstool slepen.

• Klik eerst op Nieuwe aflevering rechts in het scherm en daarna op Een aflevering maken
  • Ga naar de afleveringstool aan de rechterkant onder Wijzigingen opslaan
  • Sleep het bestand naar de afleveringstool of klik op Klik om te uploaden of sleep bestanden hierheen om naar je audiobestand te browsen
  • Je audiobestand wordt toegevoegd aan je aflevering en je kunt nu andere audiosegmenten toevoegen en je aflevering maken
    • Dit is handig als je de Muziek-tool wilt gebruiken of segmenten uit je bibliotheek wilt toevoegen
  • Als je klaar bent, klik je op Wijzigingen opslaan. Dan wordt de pagina Afleveringopties geopend. Op deze pagina kun je onder andere de titel en de beschrijving bewerken voordat je de aflevering publiceert

Op internet (de optie Snel uploaden):

Dit is vooral handig voor gebruikers die maar één groot bestand of segment willen verzenden. Je kunt alle poespas overslaan en het bestand of segment meteen publiceren.

• Klik eerst op Nieuwe aflevering rechts in het scherm en daarna op Snel uploaden
  • Dan wordt de bestandskiezer van je computer geopend
  • Blader door je bestanden naar het bestand dat je wilt uploaden
    • Klik op Klaar als je het bestand hebt geselecteerd
  • Het bestand dat je hebt geüpload wordt dan geüpload en verwerkt
  • Nadat het bestand is verwerkt, kun je de aflevering publiceren
    • Als je per ongeluk het verkeerde bestand hebt geselecteerd, kun je het bestand Verwijderen in het scherm Afleveringsopties
    • Je kunt dan de bestandskiezer openen in het gedeelte Inhoud van aflevering op je computer

Op mobiel:

• Tik in het startscherm (het creatiescherm) op het teken + om de creatietools te zien. Tik daarna op de tool Bibliotheek.

• Tik op de knop Importeren rechtsboven in het scherm

• Zoek het audiobestand dat je wilt importeren (of browse naar dit bestand)

• Selecteer het bestand dat je wilt importeren. Het importeren begint nu

Je kunt ook vanuit elke app op je telefoon audiobestanden delen met Anchor. De aanwijzingen kunnen per app verschillen.

Videobestanden omzetten in audio

Op dit moment worden videopodcasts nog niet ondersteund voor alle makers. Deze optie is specifiek bedoeld om videobestanden via Anchor om te zetten in audiobestanden.

Op internet:

• Klik eerst op Nieuwe aflevering rechts in het scherm en daarna op Een aflevering maken
  • Ga naar de afleveringstool aan de rechterkant onder Wijzigingen opslaan
  • Sleep het bestand naar de afleveringstool of klik op Klik om te uploaden of sleep bestanden hierheen om naar je videobestand te browsen
  • Als je je videobestand hebt toegevoegd aan de afleveringstool, beginnen we met het extraheren van de audio uit je videobestand
  • Na het extraheren verschijnt je audiobestand in de afleveringstool met het label (Alleen audio) naast de bestandsnaam. Zo zie je duidelijk het verschil tussen je normale audiobestanden en videobestanden waaruit de audio is geëxtraheerd.
  • Nu kun je deze audio gebruiken zoals elk ander audiosegment. Je kunt de audio bewerken, de volgorde ervan aanpassen in de afleveringstool, je aflevering opslaan, je aflevering publiceren, enz. Let op: je segment wordt ook opgeslagen en is te vinden in je paarse bibliotheekmap. Het segment heeft dan weer het label (Alleen audio) met de bestandsnaam zoals je hieronder kunt zien

Need more help? Feel free to reach out to our Support team here.

Opmerking: het is volgens de Servicevoorwaarden van Anchor niet toegestaan om audio te uploaden naar je podcast als deze audio auteursrechtelijk beschermd is of uit een andere podcast komt.