Ondersteuning van luisteraars: krijg maandelijkse donaties van je luisteraars

Let op: Ondersteuning van luisteraars is alleen beschikbaar voor in de VS gevestigde makers en in de VS gevestigde donateurs. Als je niet in de Verenigde Staten woont, kun je andere services van Anchor gebruiken om geld te verdienen.

Met Ondersteuning van luisteraars kun je een donatieknop toevoegen aan je Anchor-profiel. Elke luisteraar kan een maandelijks bedrag doneren voor je podcast, ook als diegene geen Anchor-account heeft. Zo kun je snel en makkelijk bijdragen ontvangen.

Ondersteuning van luisteraars activeren voor je podcast

• Log in op anchor.fm en ga naar het tabblad Geld bovenaan het scherm.
  • Scrol omlaag naar het gedeelte Ondersteuning van luisteraars.
  • Klik op de knop Ondersteuning van luisteraars aanzetten.
  • Maak daarna een Stripe-account (het externe platform waarop we betalingen verwerken) en voeg je betalingsgegevens toe om de functie aan te zetten.
  • Hou je inbox in de gaten voor een e-mail met als onderwerp Welcome to Stripe!/Welkom bij Stripe! Hierin staat een link om je e-mailadres te verifiëren, zodat je betaald kunt krijgen.
  • Als je account is geverifieerd, kun je betalingen van luisteraars accepteren. Dit kan tot 24 uur duren. We laten het je weten wanneer je account actief is.

*Opmerking: deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor podcasters in de VS. We willen deze functie in de toekomst naar andere landen uitbreiden.

Problemen oplossen met Ondersteuning van luisteraars aanzetten

• Je kunt alleen een betaalpas of bankrekening gebruiken voor je Stripe-account. Wanneer je betalingen uit je Anchor-portemonnee opneemt, wordt het geld op de door jou gekozen rekening gestort.
  • Als je de Music-tool hebt gebruikt om auteursrechtelijk beschermde nummers toe te voegen aan je afleveringen op Anchor, kun je Ondersteuning van luisteraars pas aanzetten als je alle muziek uit je bestaande afleveringen hebt verwijderd. Vanwege juridische redenen kunnen functies om geld te verdienen alleen worden gebruikt voor podcasts die geen muziek van derden bevatten. Dit geldt niet voor muziek waarvan je zelf de rechten bezit en die je handmatig aan je podcastafleveringen hebt toegevoegd.

Als je Ondersteuning van luisteraars in je account hebt aangezet, kun je op de volgende manier het geld opnemen dat je via Anchor hebt verdient: Log in bij anchor.fm, klik op het tabblad Geld en klik op de paarse knop Uitbetalen bovenaan het scherm. Opmerking: je kunt momenteel je saldo niet beheren via de Anchor-app. Dit kan alles wanneer je inlogt op anchor.fm via de browser op je telefoon.

Hier vind je meer informatie over uitbetaling en verwerkingskosten.

Je boodschap aanpassen aan je volgers

Wanneer volgers je podcastprofiel bekijken en op de optie klikken om je podcast te steunen, krijgen ze een aangepaste boodschap van jou te zien. Hierin staat waarom ze je zouden moeten steunen en waarvoor hun donaties worden gebruikt. Zo kun je dit bericht bewerken:

• Log in op anchor.fm en ga naar het tabblad Geld bovenaan het scherm.
  • Scrol omlaag naar Ondersteuning van luisteraars en klik op Meer opties.
  • Pas je bericht aan in het vak dat verschijnt.
  • Klik op Opslaan, zodat je potentiële donateurs het bericht kunnen zien.

Ondersteuning van luisteraars gebruiken met meerdere accounts

Als je meerdere podcasts op Anchor hebt en hetzelfde e-mailadres gebruikt om Ondersteuning van luisteraars in te stellen, wordt je saldo voor alle accounts gecombineerd. Als je bijvoorbeeld $ 5 van podcast A en $ 10 van podcast B hebt, zie je op beide accounts een saldo van $ 15. Als je het saldo van een van de accounts laat uitbetalen, wordt je gehele saldo voor al je podcasts uitbetaald.

Wil je de saldo's van meerdere podcasts niet combineren? Gebruik dan een ander e-mailadres elke keer dat je Ondersteuning van luisteraars aanzet en Stripe instelt.

Ondersteuning van luisteraars voor je podcast uitzetten

Wil je Ondersteuning van luisteraars niet meer gebruiken voor je podcast? Dan kun je de Anchor-ondersteuning vragen om de functie voor je account uit te zetten.

Als je Ondersteuning van luisteraars uitzet, worden alle bestaande abonnementen opgezegd. Er worden dan geen kosten meer in rekening gebracht bij je abonnees.

Een podcast ondersteunen

Als je een podcast wilt steunen via het bijbehorende Anchor-profiel, klik je bovenaan de pagina op Deze podcast steunen.

Hierna doe je het volgende:

• Kies het bedrag van de donatie. De opties op dit moment zijn $ 0,99, $ 4,99 en $ 9,99. Deze bedragen worden automatisch elke maand afgeschreven.
  • Voer je naam, e-mailadres en pasgegevens in (of betaal met één tik als je apparaat Apple Pay of Google Pay ondersteunt).
  • Klik onderaan het scherm op de betaaloptie.

Opmerking: de optie om een podcast te steunen is alleen beschikbaar als de Anchor-maker Ondersteuning van luisteraars voor de podcast heeft aangezet. Als je graag een podcast wilt steunen waarvoor deze optie nog niet beschikbaar is, kun je dit aan de makers laten weten. Dat vindt je favoriete maker vast leuk om te horen.

Nadat je je hebt aangemeld voor donaties aan een podcast, krijg je een bevestigingsmail van Anchor. Als je je abonnement wilt opzeggen, kun je op de link in de oorspronkelijke bevestigingsmail klikken. Je kunt ook contact opnemen met de Anchor-ondersteuning voor hulp hierbij.

Lees hier meer informatie over restitutie en je abonnement opzeggen.

Wil je meer te weten komen over Ondersteuning van luisteraars? Lees onze blog Word of Mouth voor meer informatie.