Distributie naar Apple Podcasts

Het is zover: je bent klaar om te versturen naar Apple Podcasts. We moeten ons houden aan de tijdlijn en het beleid van Apple Podcasts, dus als je je podcast hebt verzonden, kan het tot 10 dagen duren voordat je podcast verschijnt in Apple Podcasts. Daarna verschijnen alle afleveringen die je via Anchor publiceert automatisch binnen een paar uur op Apple Podcasts.

Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je zelf je podcast indient bij Apple Podcasts.

Als je al langer dan 10 dagen wacht op een bevestigingsmail van Apple Podcasts, is de vermelding van je podcast misschien al klaar, maar moet je de link nog zien te vinden.

Zo controleer je of dit het geval is:

• Zoek in je Apple Podcasts-app of iTunes-desktopapp naar de naam van je podcast
  • Kijk onder Podcasts (het kan zijn dat je Toon alle moet selecteren)
  • Selecteer je podcast in de zoekresultaten. Ga naar het volgende onderdeel als je je podcast niet ziet.
  • Klik in het vervolgkeuzemenu op '...' naast 'Abonneer'
  • Tik op 'Deel programma' op je iPhone en selecteer 'Kopieer link'

Je iTunes-URL ziet er ongeveer zo uit: https://itunes.apple.com/us/podcast/derry-connection-a-stephen-king-podcast/id1289679642?mt=2

De iTunes-URL van je podcast toevoegen aan je Anchor-profiel

*Opmerking: je kunt dit momenteel alleen doen in de webversie van Anchor:

• Selecteer Instellingen bovenin je scherm
  • Klik op Podcastbeschikbaarheid
  • Scrol omlaag naar Apple Podcasts en voeg je URL toe
  • Klik op Toevoegen aan profiel

Zie je je podcast nog steeds niet in Apple Podcasts?

• Het kan tot 2 weken duren voordat je podcast wordt verstuurd naar Apple Podcasts, aangezien tijden voor verspreiding kunnen verschillen
  • Het kan zijn dat Apple Podcasts je inzending heeft afgewezen. Lees dit Helpcentrum-artikel om te controleren of je podcast aan hun richtlijnen voldoet.

Als het nog steeds niet is gelukt, laat het ons dan weten zodat we je kunnen helpen.