Je podcast overzetten naar Anchor

Als je een bestaande podcaster bent, kun je heel makkelijk overstappen op Anchor. Je podcast en al je bestaande afleveringen blijven dan gewoon te beluisteren via andere platforms. Dit is wat je moet weten:

Start het proces door naar onze overstappagina te gaan en je RSS-feed te plakken of naar de naam van je podcast te zoeken. Als je je podcast hebt geselecteerd, wordt je gevraagd om je aan te melden voor een Anchor-account. Je kunt er ook voor kiezen je podcast te importeren in een bestaand account als je al een account hebt gemaakt. Houd er rekening mee dat Anchor officieel ondersteuning biedt voor het importeren vanaf deze hostplatforms.

Je feed omleiden en wat dit betekent

Als je de importstap hebt voltooid, moet je je RSS-feed omleiden zodat deze naar je nieuwe Anchor-URL verwijst. Ervoor zorgen dat je feed naar een Anchor-URL verwijst, is een belangrijke laatste stap voordat we je podcast naar meer platforms kunnen versturen. Als je je podcast importeert maar de omleidingsstap niet voltooit, worden nieuwe afleveringen die je maakt niet gesynchroniseerd met je bestaande show. (Houd er ook rekening mee dat je account op je oude hostplatform pas moet worden gedeactiveerd nadat je hebt bevestigd dat de omleiding goed werkt.)

Een omleiding maken

Je kunt controleren of de omleiding werkt door naar je oude RSS-feed te gaan en de link te kopiëren en in je browser te plakken. Als de link je naar een Anchor-link leidt, zit je goed. Controleer of al je afleveringen goed in je Anchor-profiel worden vermeld. Als dat zo is, kun je je account bij je oude hostplatform opzeggen.

Een omleiding maken vanaf je oude hostplatform

Redirecting from most hosts entails that you place your new Anchor RSS feed somewhere in the settings of your old account. You can find your Anchor RSS feed at the top of your Anchor Distribution page. On the other hand, some hosts may require that you reach out directly to their support team though to set up a 301 redirect.

Je bestaande showvermeldingen koppelen

Wat goed! Je hebt je podcast nu officieel omgeleid. Als je je show al hebt verstuurd naar luisterapps, kun je de links naar deze vermeldingen toevoegen in je Podcastbeschikbaarheid. Dan wordt er een badge toegevoegd aan je openbare Anchor-profiel, zodat luisteraars weten via welke apps ze naar je show kunnen luisteren.

Terugkeren naar Anchor

Als je je podcast oorspronkelijk op Anchor hebt gehost, daarna naar een ander hostingplatform bent verhuisd, en nu weer teruggaat naar Anchor, moet je de afleveringen die je vanaf je huidige host hebt gepubliceerd handmatig uploaden naar Anchor. We kunnen ze helaas niet in bulk voor je importeren.

Klik hier voor instructies over het importeren van de afleveringen die je oorspronkelijk hebt gepubliceerd vanaf je huidige host. Opmerking: als je alle afleveringen in chronologische volgorde wilt rangschikken, moet je ze op een eerdere datum plannen.

Als er problemen ontstaan tijdens het omleiden vanaf je oude hostplatform, lees dan dit artikel met instructies.