Je e-mailadres toevoegen aan de RSS-feed van je podcast

Als je je podcast op externe platforms wilt claimen, moet je je e-mailadres in je RSS-feed vermelden.

E-mailadres weergeven in je RSS-feed

• Klik op Instellingen rechtsboven in je Dashboard en selecteer Podcastbeschikbaarheid
  • Scrol omlaag naar Distributie via RSS
  • Als je je e-mailadres nog niet aan je RSS-feed hebt toegevoegd, zie je de optie E-mail toevoegen aan RSS-feed Screen_Shot_2021-09-29_at_12.24.00_PM.png
  • Klik op Toevoegen
  • Na ongeveer 10 minuten kun je je RSS-feed controleren om deze wijziging te bevestigen
  • Nu kun je de podcast handmatig distribueren of je podcast claimen op externe platforms.

Wanneer gebruik je deze functie?

Platforms vereisen een veld met een e-mailadres voordat je podcast kan worden goedgekeurd op hun platform. Als je dus je podcast handmatig distribueert naar deze platforms, moet je er zeker van zijn dat je persoonlijke e-mailadres in de RSS-feed staat. Wij doen dit automatisch wanneer je Inschakelen kiest voor je RSS-feed.