Een trailer maken met de Anchor-app

Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om in de Anchor-app een trailer te maken en deze overal te delen. Als je vragen hebt over trailers in het algemeen, ga dan naar dit artikel in de Veelgestelde vragen

Lees dit artikel voor meer informatie over Anchor-trailers.

(Opmerking: het maken en publiceren van een trailer is op dit moment alleen beschikbaar in de mobiele versie van Anchor.)

Een account aanmaken

• Download de Anchor-app uit de App Store (iOS) of de Play Store (Android). Je kunt ook inloggen met een bestaand account, of een nieuw account aanmaken met Facebook (op iOS), Google (op Android) of je e-mailadres

Een trailer maken

Log eerst in via je Anchor-app

• Klik op Jouw podcast rechtsonder in het scherm

• Klik op Nieuw (+)

• Selecteer Trailer om je trailer op te nemen

• Tik op de rode knop Opnemen en spreek in de microfoon om te beginnen met het opnemen van je trailer van 60 seconden. Je kunt ook je telefoon tegen je oor houden, dan begint de opname automatisch.

**Heb je wat inspiratie nodig? Klik dan op Een voorbeeld horen bovenin je scherm. Je krijgt dan een trailer te horen die je op weg kan helpen.

• Selecteer achtergrondmuziek voor je trailer (of publiceer je trailer zonder muziek). Je kunt altijd later terugkomen om dit bij te werken. Vergeet niet je selectie op te slaan.

• Publiceer je trailer door te klikken op Trailer publiceren. Je kunt er ook voor kiezen om later te publiceren. Kies dan Nee, dit doe ik later

• Als je ervoor kiest om je trailer nu te publiceren, moet je kiezen waar de trailer in je feed moet verschijnen. Met Datum van vandaag gebruiken wordt je trailer de nieuwste aflevering in je feed. Als je Maak van trailer de oudste aflevering kiest, wordt de trailer helemaal aan het einde van je feed geplaatst en wordt het dus de eerste aflevering ooit die in je feed is gepubliceerd.

• Als je hebt geselecteerd waar je trailer in je feed moet verschijnen, ga je terug naar het scherm Jouw podcast. Je trailer staat nu boven je afleveringen.

• Je trailer is nu gepubliceerd. Netjes! Je kunt de trailer altijd bewerken. Je kunt hem ook delen door op Link delen te tikken. Je kunt je trailers dan rechtstreeks delen via sociale media zoals Twitter, Facebook en Snapchat.

• Als je je trailer publiceert, maken wij een getranscribeerde video en sturen we die naar je e-mailadres, zodat je iedereen kunt vertellen over je podcast.
  • Vergeet dus niet te kijken of de video in je inbox staat. Klik vanaf je telefoon op de link in de e-mail, dan word je teruggestuurd naar de Anchor-app waar je de link kunt delen.
  • Tik op Afspelen om de getranscribeerde video te bekijken. Je kunt ook in de transcriptie tikken om de tekst te bewerken. Je kunt hier afzonderlijke woorden bewerken, eventueel ontbrekende woorden toevoegen of overbodige woorden verwijderen. Als je klaar bent met het bewerken van de video, tik je op Klaar bovenin het scherm.

• Als je video gegenereerd is, kun je het formaat van de video kiezen. Dan kun je de video downloaden en overal delen.

• Klik gewoon op Afronden.