Veelgestelde vragen over Anchor - Een volledig overzicht

Hopelijk vind je het antwoord op je vraag in deze uitgebreide lijst met veelgestelde vragen.

Tip: gebruik CTRL/CMD + F om in dit document te zoeken.

Veelgestelde vragen over accounts/inloggen

Ik kan niet inloggen, mijn account is leeg.

Als je een actief account hebt (wat betekent dat je anchor.fm/MYPOD nog steeds werkt), maar het account waarbij je bent ingelogd leeg is, heb je waarschijnlijk per ongeluk een leeg tweede account aangemaakt. Log uit en probeer weer in te loggen met een andere inlogcombinatie.

Ik krijg geen e-mail voor het opnieuw instellen van mijn wachtwoord.

Als je een actief account hebt (wat betekent dat je anchor.fm/MYPOD nog steeds werkt), maar je de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord niet hebt ontvangen, is de e-mail waarschijnlijk naar het verkeerde e-mailadres gestuurd. Heb je misschien een ander e-mailadres gebruikt? Kijk dan of de e-mail daar is aangekomen.

Het Anchor-logo staat op mijn afbeelding, zelfs nadat ik heb geprobeerd om het te verwijderen.

Probeer om je afbeelding opnieuw te uploaden en het logo op de afbeelding uit te zetten.

Hoe kan ik mijn e-mailadres veranderen?

Je kunt het e-mailadres veranderen via de instellingen. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat de wijziging wordt toegepast.

Kan ik meerdere podcasts in één account hebben?

Op dit moment niet.

Kan ik een privépodcast of een met een wachtwoord beveiligde podcast maken?

Op dit moment niet.

Waar is mijn RSS-feed?

Je ziet je RSS-feed op de pagina Podcastbeschikbaarheid in de webversie van Anchor onder het menu Instellingen.

Ik ben ingelogd op het ene apparaat, maar op het andere apparaat is mijn podcast leeg.

Als je een actief account hebt (wat betekent dat je anchor.fm/MYPOD nog steeds werkt), maar het account waarbij je bent ingelogd leeg is, heb je waarschijnlijk per ongeluk een leeg tweede account aangemaakt. Controleer met welk e-mailadres het ingelogde e-mailadres is gekoppeld (dat staat in je instellingen) en log met dat e-mailadres in op je andere apparaat.

Mijn naam staat verkeerd op externe platforms.

Controleer nog eens of de namen in je instellingen kloppen. Als je dat hebt gecontroleerd, onthoud dan dat het 24 uur duurt voordat wijzigingen op alle platforms zijn doorgevoerd.

Ik heb mijn instellingen gewijzigd, maar ze worden niet bijgewerkt.

Controleer nog eens of de instellingen goed zijn opgeslagen. Als je dat hebt gecontroleerd, onthoud dan dat het 24 uur duurt voordat wijzigingen op alle platforms zijn doorgevoerd.

Ik heb mijn verificatiemail niet ontvangen.

Controleer nogmaals of je het e-mailadres goed hebt ingevuld. Je kunt je e-mailadres vinden in je instellingen.

Hoe zet ik Steun van luisteraars uit?

You can deactivate your Listener Support in your Money tab! If you're having trouble, please reach out to our support team.

Veelgestelde vragen over distributie

Kan ik de URL voor distributielinks aanpassen aan mijn merk?

Nee, je kunt de URL's van de vermeldingen op externe platforms helaas niet wijzigen.

Mijn links om te versturen naar een bepaald platform werken niet, ik zie een 404-pagina.

Hoelang het duurt voordat je podcasts op platforms verschijnen, verschilt per platform. We raden je aan om contact op te nemen met het ondersteuningsteam van het platform waarmee je problemen hebt.

Hoe krijg ik mijn podcast op YouTube?

Dit wordt niet ondersteund door Anchor. We raden je aan een website van derden te gebruiken, zoals Tunes to Tube

Hoe annuleer ik de distributie of verwijder ik mijn show van een platform?

Once you've enabled your RSS feed, it's publicly available. Deleting your Anchor account will take your podcast off of external platforms. In the event that you still see an active listing on a platform, you will need to reach out to the corresponding support team for that platform.

Mijn podcast staat nog niet op een bepaald platform.

Als je je podcast hebt verzonden naar een platform en nog niets hebt gehoord, raden we je aan het desbetreffende Help-artikel te lezen voor het geval je per ongeluk een stap hebt overgeslagen.

Als je alle stappen hebt gevolgd, raden we je aan contact op te nemen met het ondersteuningsteam van het desbetreffende platform.

Ik heb al mijn afleveringen verwijderd en ben opnieuw begonnen met mijn podcast, maar nu wordt de podcast niet meer bijgewerkt op externe platforms.

Als je al je oude afleveringen verwijdert, werken je RSS-feed en distributielinks niet meer. Je moet dan een nieuw account en nieuwe podcast maken voordat je weer verder kunt.

Veelgestelde vragen over het verdienen van geld en sponsoring

Kan ik geld verdienen als ik buiten de VS woon?

Nee, op dit moment kunnen alleen gebruikers binnen de VS geld verdienen. Geld verdienen (onder andere met Steun van luisteraars, Podcastabonnementen en Ads by Anchor) is alleen beschikbaar voor makers in de VS. Alleen met een Amerikaans burgerservicenummer of een bedrijfsidentificatienummer kun je inkomsten laten uitbetalen.

Hebben jullie een partnerprogramma?

Op dit moment niet.

Veelgestelde vragen over audio/technische kwesties

Ik heb problemen met het uploaden van audio.

Probeer een MP3-versie van je audio te uploaden. Als het audiobestand te groot is, comprimeer het bestand dan en probeer het opnieuw. Als het dan nog steeds niet lukt, neem dan contact op met het Anchor-ondersteuningsteam.

Ik kan mijn opname niet vinden.

Alle opnames komen na verwerking in je Bibliotheek terecht. Hier vind je meer informatie over waar je je bibliotheek kunt vinden.

Mijn bestand zit vast in de verwerkingsfase.

Je opname of upload wordt misschien nog verwerkt. Als de verwerking na een uur nog niet is voltooid, neem dan contact op met het Anchor-ondersteuningsteam.

Veelgestelde vragen over overschakelen/omleiden

Ik wil een 301-omleiding maken die leidt naar een ander platform dan Anchor.

Geen probleem. Je kunt de URL naar je nieuwe hostplatform rechtstreeks toevoegen aan je Anchor-account op internet. Ga naar Instellingen > Podcastbeschikbaarheid > Omleidings-URL

Ik wil mijn podcast van een ander hostplatform omleiden naar Anchor.

Hier vind je een aantal handige artikelen. Houd rekening met ons overzicht van ondersteunde hostplatforms.

Ik heb laatst een omleiding naar Anchor gemaakt en nu staat mijn podcast twee keer op externe platforms.

Geen probleem. Vul het ondersteuningsformulier in en vermeld bij de korte beschrijving van je probleem dat er sprake is van dubbele vermeldingen op platform X. Dan zorgen wij ervoor dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

Ik wil terug naar Anchor, hoe doe ik dat?

Wij kunnen de omleiding voor je verwijderen. Stuur ons een verzoek via het ondersteuningsformulier met de korte beschrijving 'Ik wil mijn omleiding annuleren'. Handig om te weten: alle afleveringen die je hebt gemaakt nadat je Anchor hebt verlaten, moet je handmatig uploaden naar Anchor.

Veelgestelde vragen over analyse

De analyse van mijn podcast klopt niet.

Het gaat hier waarschijnlijk om een vertraging in de analyse op Anchor. We hebben veel vertrouwen in onze analysefuncties en het gebeurt niet vaak dat er iets misgaat met het bijhouden van de gegevens.

Hoelang duurt het voordat ik op Anchor kan zien hoevaak mijn podcast is beluisterd?

Het hangt af van het platform waarop de persoon heeft geluisterd, maar dit duurt maximaal 24 uur.

Kan ik een voorvoegsel aan mijn RSS-feed toevoegen voor het bijhouden van nummeranalyses (zoals Podcorn, Chartable, enz.)?

Nee, dat wordt op dit moment helaas niet ondersteund.

Veelgestelde vragen over belastingen

Hoe werken belastingen?

Wanneer je je aanmeldt, moet je je persoonlijke gegevens invoeren, zoals de naam en het type van de juridische entiteit, je btw-nummer en je adres. Het is belangrijk dat je deze informatie goed invult, want deze wordt aan het eind van het jaar gebruikt voor je 1099-formulier.

Als je gedurende het jaar $ 600 of meer hebt verdiend, maakt Spotify vóór de jaarlijkse uiterste aangiftedatum een 1099-NEC-formulier voor je. Deze informatie heb je nodig voor je belastingaangifte. Als je verhuisd bent of je belastinggegevens niet up-to-date zijn, wijzig deze dan vóór 1 januari van elk jaar in je account.

Wanneer kan ik mijn 1099-formulier verwachten?

Als je gedurende het jaar $ 600 of meer hebt verdiend en je persoonlijke gegevens goed hebt ingevuld in je account, wordt je 1099-NEC-formulier op of vóór 31 januari per post verzonden. Je kunt dan net als altijd je belastingaangifte doen.

Ik heb meer dan $ 600 verdiend en ik heb nog steeds geen 1099-formulier ontvangen.

1099-formulieren hoeven alleen te worden ingediend voor natuurlijke personen, partnerschappen en LLC's. Als je een vennootschap bent of een LLC die als vennootschap optreedt, hoef je dus geen 1099-formulier in te dienen.

Ik ben van adres veranderd en heb mijn profiel niet bijgewerkt voor 1 januari. Hoe kan ik mijn 1099-formulier krijgen?

Neem contact op met coupa-support@spotify.com en vraag om een digitale kopie van je 1099-formulier. Spotify vraagt ter bevestiging naar je naam, de laatste vier cijfers van je btw-nummer en je e-mailadres voordat je 1099-formulier wordt verstuurd.

Ik heb de belastinginformatie in mijn profiel in januari bijgewerkt en het 1099-formulier is door Spotify uitgegeven aan de hand van mijn nieuwe belastinginformatie. Ik wil graag dat Spotify het 1099-formulier opnieuw uitgeeft met mijn oude belastinggegevens. Kan dat?

Neem contact op met coupa-support@spotify.com en stuur een kopie op van het 1099-formulier dat je van Spotify hebt ontvangen samen met het oude W9-formulier van je bedrijf. Als de Spotify-contactpersoon bevestigt dat een correctie nodig is, ontvang je een elektronische kopie van het gecorrigeerde 1099-formulier met je huidige belastinggegevens en wordt er een nieuw 1099-formulier met je oude belastinggegevens uitgegeven.

Waarom staat er Spotify USA Inc op mijn 1099-NEC-formulier?

Anchor is in 2019 overgenomen door Spotify USA Inc. Daarom wordt de belastingaangifte van Anchor na deze datum uitgevoerd door Spotify USA Inc.

Neem voor meer informatie contact met ons op via coupa-support@spotify.com.

Andere veelgestelde vragen

Kan ik live podcasts uitzenden met Anchor?

Op dit moment niet. Je kunt Spotify Greenroom gebruiken om een live-ervaring te maken en de opnames te delen op Anchor.

Kan ik video's toevoegen aan mijn podcast?

Momenteel niet, maar je kunt je podcast wel transcriberen in video's om te delen op sociale media. Je vindt hier meer informatie.

Ik heb een abonnement genomen op een podcast of steun een podcast. Hoe zeg ik mijn betaalde abonnement of mijn Steun van luisteraars-abonnement op?

Er staat een link in de e-mail die je hebt gekregen toen je het abonnement afsloot. Als je die e-mail niet kunt vinden, neem dan contact met ons op. Vermeld het e-mailadres dat je denkt te hebben gebruikt en de Anchor-URL van de podcast die je steunt of waarop je bent geabonneerd.