Veelgestelde vragen over distributie

Bekijk de veelgestelde vragen hieronder om antwoord te krijgen op vragen over de distributie van je podcast.

Handige tip: gebruik CTRL/CMD + F om in dit document te zoeken.

Hoe lang duurt het voor mijn podcast verschijnt in externe apps nadat ik mijn podcast heb verzonden naar externe platforms?
Elke app heeft zijn eigen tijdlijn voor het publiceren van nieuwe shows. Zodra je je podcast hebt verzonden naar een extern platform, is het aan hen om te beslissen of ze je show actief maken. We raden je aan contact op te nemen met het ondersteuningsteam van het platform waarop je podcast nog niet actief is.

Ik heb een link/URL gekregen van een platform nadat ik de podcast heb verspreid, maar ik kan de link/URL niet openen of ik krijg een foutmelding.
Op sommige platforms staat je podcast al voordat alles helemaal geregeld is. We raden je aan een paar minuten te wachten en de URL opnieuw te controleren. Als de URL inactief blijft, moet het ondersteuningsteam van het desbetreffende platform kijken wat er aan de hand is.

Kan ik mijn URL's wijzigen/bewerken via externe platforms? Ik wil dat de titel van mijn podcast erin staat.

Helaas kun je de URL's die door de verschillende apps worden geleverd niet bewerken. Als je een URL bewerkt, werkt deze niet meer. Wijzig URL's dus niet, dan hebben luisteraars altijd toegang tot je afleveringen.

Hoe verzend ik mijn podcast naar platform X?
Ga naar dit Help-artikel voor een overzicht van Help-artikelen voor verschillende platforms.

Ik zie mijn podcast in apps waaraan ik ze niet zelf handmatig heb toegevoegd. Hoe kan dat?
Het kan zijn dat je je podcast terugziet in apps waarnaar je ze niet handmatig hebt verzonden. Dit komt omdat veel apps van derden je RSS-feed als het ware 'scrapen' (schrapen) van grote apps en deze in hun eigen app plaatsen. Als je je podcast uit een van deze apps wilt laten verwijderen, moet je rechtstreeks contact met hen opnemen.

Hoe lang duurt het meestal na publicatie van een aflevering voordat deze verschijnt in andere apps?
Gepubliceerde afleveringen staan meteen in Anchor en je RSS-feed als je dat hebt ingesteld. Andere luisterapps voeren wijzigingen aan je podcast (inclusief nieuwe afleveringen) doorgaans binnen 24 uur door. Als een aflevering na 24 uur nog niet in je RSS-feed staat, neem je contact met ons op. Dan helpen we je verder.

Waarom verschijnt mijn podcast niet in andere apps?
Nieuwe afleveringen of wijzigingen aan je podcast zouden binnen 24 uur in andere apps moeten verschijnen. Je moet je podcast verzenden naar elk platform waarop je hem wilt plaatsen. Je kunt de stappen die hier staan volgen om dat te doen.

Waarom staan mijn afleveringen twee keer op platforms?
Laat het weten aan ons ondersteuningsteam als je aflevering twee keer op een platform ziet staan.

Mijn analyses lijken niet te kloppen. Hoe kan dat?
Sommige apps hebben 24 uur nodig om de luisteraargegevens op je Anchor-dashboard bij te werken. Als iemand vandaag naar je podcast heeft geluisterd, kan het dus zijn dat dit morgen pas in je Anchor-dashboard te zien is.