Een Music + Talk-aflevering maken op Anchor

Je kunt heel makkelijk een Music + Talk-aflevering maken op internet of vanuit je Anchor-app.

Een Music + Talk-aflevering maken op internet:

1. Log in op je Anchor-account op internet
  2. Tik op Nieuwe aflevering rechtsboven in je scherm
  3. Klik op de blauwe knop Muziek

• Lees de voorwaarden in het zwarte venster dat op je scherm verschijnt en klik op Aan de slag om akkoord te gaan met de voorwaarden

• Zoek in de zoekbalk bovenaan naar een nummer in de bibliotheek van Spotify of klik op de zwarte knop Verbinden met Spotify onderaan het scherm om door de playlists in je Premium Spotify-account te browsen. Opmerking: koppelen aan je Premium Spotify-account kan op dit moment alleen in de webversie van Anchor.

• Zoek een of meerdere nummers of artiesten die je aan je aflevering wilt toevoegen en plaats ze in de afleveringstool

• Zorg ervoor dat er ook opgenomen of geüploade audio in je aflevering staat. Je kunt geen afleveringen uploaden en publiceren waar alleen muziek in staat. Als er alleen muziek in je aflevering staat, krijg je onderstaand scherm te zien.

• Als je audio hebt toegevoegd, kun je de aflevering ter goedkeuring voor publicatie naar Spotify verzenden door te klikken op de paarse knop Aflevering voor beoordeling verzenden.

• Je aflevering wordt nu beoordeeld voor publicatie op Spotify. Hier vind je meer informatie over de publicatiestatus van je aflevering.

Een Music + Talk-aflevering maken in de Anchor-app:

• Open de Anchor-app en klik op het paarse pictogram + Tools onderaan het scherm
  • Scrol naar de rechteronderhoek van het scherm en selecteer het blauwe pictogram Muziek
  • Selecteer Aan de slag om te beginnen met zoeken naar nummers

• Klik op Verbinden met Spotify om je Spotify-account te verifiëren bij je Anchor-account
  • Zoek in de zoekbalk naar de nummers of artiest die je wilt toevoegen en tik op de (+) rechts van een nummer om het toe te voegen aan je aflevering

• Selecteer Nummer aan aflevering toevoegen op het volgende scherm om het nummer toe te voegen
  • Het nummer wordt nu toegevoegd aan je aflevering. Zorg ervoor dat er ook opgenomen of geüploade audio in je aflevering staat. Je kunt geen afleveringen uploaden en publiceren met alleen muziek. Als er alleen muziek in je aflevering staat, krijg je onderstaand scherm te zien.

• Als je audio aan je aflevering wilt toevoegen, tik je op het pictogram (+) Tools onderaan je scherm en selecteer je het paarse pictogram Bibliotheek om audio toe te voegen die al in je bibliotheek is opgeslagen. Je kunt ook het rode pictogram Opnemen selecteren om audio rechtstreeks op je telefoon op te nemen en toe te voegen aan de aflevering
  • Als je audio en nummers aan je aflevering hebt toegevoegd en je klaar bent om je aflevering te verzenden ter beoordeling voor publicatie op Spotify, tik je op de knop Publiceren knop rechtsboven in je scherm

• Voeg de titel en beschrijving van je aflevering toe en selecteer Aflevering voor beoordeling verzenden onderaan je scherm

• Je aflevering wordt nu beoordeeld voor publicatie op Spotify. Hier vind je meer informatie over de publicatiestatus van je aflevering.