Het gebruik van de golfvormeditor van Anchor op internet

We hebben onze bewerkfuncties uitgebreid met een op golfvormen gebaseerde editor in de browser. Met de nieuwe editor kun je audio makkelijk splitsen en bewerken en deze functie vervangt de oude splitsfunctie van Anchor.

Met de nieuwe golfvormeditor kun je makkelijk bepalen welke momenten in je audio je wilt bewerken. Je kunt deze tool ook gebruiken om bestaande audio in je aflevering te splitsen en om andere segmenten zoals overgangen, muziek en andere extra audio toe te voegen.

De golfvormeditor gebruiken

• Neem je audio direct op met Anchor of voeg in de afleveringstool bestaande audio toe aan een aflevering
  • Als de audio in de afleveringstool staat, klik je op ... naast het audiosegment dat je wilt bewerken

• Selecteer Audio bewerken

• Je audio wordt verwerkt en je ziet nu de op golfvormen gebaseerde editor

Je audio selecteren en splitsen

• Klik op een willekeurig punt in de golfvorm om de afspeelkop naar dat punt te verplaatsen
  • Klik op Split (Splitsen) of dubbelklik met de muis om je audio te splitsen en zo nieuwe segmenten binnen de golfvorm te maken

• Je kunt een splitsing verwijderen door te klikken op het X-pictogram onderaan de paarse splitsingslijn

• Het splitsingspunt kan ook worden versleept om de locatie van de splitsing aan te passen

• Je kunt dubbelklikken op de titel van elk segment om de naam ervan te wijzigen

Segmenten verwijderen en herstellen

• Je kunt segmenten verwijderen door te klikken op het prullenbakpictogram boven een segment

• Je kunt een segment herstellen door te klikken op het herstelpictogram op de plaats waar eerder het prullenbakpictogram stond

• Je kunt dubbelklikken op de titel van elk segment om de naam ervan te wijzigen

In-/uitzoomen

• Tik op de (+) of (-) op het scherm (of typ + of - op je toetsenbord) om in en uit te zoomen op de golfvorm

Je segmenten opslaan

• Als je al je bewerkingen hebt uitgevoerd, klik je op de paarse knop Opslaan rechtsonder de golfvormeditor
  • Je kunt je wijzigingen in één segment of in meerdere segmenten opslaan. Let op: je kunt maximaal 150 segmenten maken en opslaan.

• Je nieuwe segmenten verschijnen in de afleveringstool en het originele (onbewerkte) bestand staat nog steeds in je paarse bibliotheekmap
  • Als je de optie om op te slaan als meerdere segmenten hebt geselecteerd, worden deze als afzonderlijke segmenten weergegeven met de namen die je in de editor hebt gekozen