Je podcast voor distributie verzenden naar Castbox

Volg het proces aan de hand van de volgende instructies als je zelf je podcast naar Castbox wilt verzenden.

Controleer voordat je je podcast verzendt of je podcast al actief is op het platform van Castbox. Ga naar https://castbox.fm/home en zoek naar je podcast. Ga door naar stap 2 als je podcast er al bij staat.

Stap 1: Verzend je RSS-feed naar Castbox

• Ga naar https://castbox.fm/login
  • Maak een account aan als je nog geen Castbox-account hebt
    • Je moet de stappen voor het aanmaken van een account volgen en je e-mailadres verifiëren
    • Als je je e-mailadres hebt geverifieerd, log je in met je Castbox-inloggegevens
  • Ga naar https://castbox.fm/creator/channels
  • Klik op het tabblad Channels (Kanalen) op de knop Claim Ownership (Eigendom claimen).
  • Plak je RSS-feed in het bovenste tekstveld
  • Voer in het onderste tekstveld het e-mailadres in dat is gekoppeld aan je Anchor-account (en dat in je Anchor RSS-feed zal verschijnen)
  • Klik op Submit (Verzenden)
  • Je ontvangt een e-mail van Castbox
  • In de email staat een link met de zin You can claim your show with this link: (Je kunt je show claimen met deze link). Klik daarop om je show te claimen
  • Als je op deze link klikt, ga je terug naar Castbox, waar je akkoord moet gaan met de servicevoorwaarden van Castbox
  • Ga terug naar je Creator Studio op https://castbox.fm/creator/channels  en klik op Claimed (Geclaimd) in de rechterbovenhoek
  • Als het goed is, zie je dan je goedgekeurde vermelding.

Stap 2: Voeg je Castbox-URL toe aan je Anchor-profiel

• Als je vermelding is goedgekeurd, klik je op je Castbox-kanaal of zoek je je podcast via https://castbox.fm/home
  • Ga naar de pagina Podcastbeschikbaarheid in het menu Instellingen in de webversie van Anchor
  • Scrol omlaag naar Castbox, plak de URL in je vermelding en klik op Toevoegen aan profiel

Als je vragen hebt over dit proces of over de goedkeuring van je podcast, neem dan hier contact op met Castbox.