Je podcast voor distributie verzenden naar RadioPublic

Volg het proces aan de hand van de volgende instructies als je zelf je podcast naar RadioPublic wilt verzenden.

Stap 1: Verzend je RSS-feed naar RadioPublic

• Ga naar https://podcasters.radiopublic.com/
  • Klik op Get started (aan de slag)
  • Voer je RSS-feed in en klik op Link podcast (Podcast koppelen)
  • In stap 2 klik je op Send email  (E-mail verzenden) om een verificatiemail te versturen naar het e-mailadres dat je gebruikt voor je Anchor-account
  • Controleer of je een e-mail hebt gekregen met de titel Please confirm ownership of this podcast feed (Bevestig dat je de eigenaar bent van deze podcastfeed)
    • Klik op Yes, this is my podcast (Ja, dit is mijn podcast). Er wordt nu een nieuw venster geopend
  • Klik op Signup (Aanmelden) en lees de Servicevoorwaarden van RadioPublic. Klik op Agree (Ik ga akkoord) als je akkoord gaat
  • Klik op Complete Signup (Aanmelding voltooien)
  • Als het goed is, staat je podcast binnen een uur live op RadioPublic

Stap 2: Voeg je RadioPublic-URL toe aan je Anchor-profiel

• Zodra je vermelding is goedgekeurd door RadioPublic, kun je naar je podcast zoeken op hun platform
  • Ga naar https://podcasters.radiopublic.com/dashboard
  • Klik op View on RadioPublic (Openen op RadioPublic).  Er verschijnt nu een nieuw venster met je RadioPublic-vermelding
  • Kopieer de URL uit je browser en klik in Anchor rechtsboven in het scherm op Instellingen > Podcastbeschikbaarheid
  • Scrol omlaag naar RadioPublic, plak de URL in je vermelding en klik op Toevoegen aan profiel

Als je vragen hebt over dit proces of over de goedkeuring van je podcast, neem dan hier contact op met RadioPublic.