Je podcast voor distributie verzenden naar Apple Podcasts

Volg het proces aan de hand van de volgende instructies als je je podcast naar Apple Podcasts wilt verzenden.

Je hebt een Apple ID nodig om Apple Podcasts Connect te kunnen gebruiken en je RSS-feed naar Apple Podcasts te verzenden. Als je problemen hebt bij het aanmaken van een Apple ID, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van Apple

Stap 1: Maak een Apple Podcasts Connect-account aan

Stap 2: Verzend je RSS-feed naar Apple Podcasts

• Zodra je een actief Apple Podcasts Connect-account hebt, kun je je RSS-feed naar Apple Podcasts verzenden.
  • Log in op https://podcastsconnect.apple.com/my-podcasts, je ziet dan de optie Show toevoegen.
  • Je kunt nu een show toevoegen met of zonder RSS-feed. Kies de optie Voeg een show toe met een RSS-feed.
  • Je ziet verschillende opties in het volgende pop-upbericht. Voeg je RSS-feed in onder de optie URL van RSS-feed. Zet Mijn feed openbaar beschikbaar maken aan als je wilt dat je podcast op Apple Podcasts beschikbaar is voor alle potentiële luisteraars. Tot slot kun je selecteren wie toegang heeft tot deze show die is gekoppeld aan je Apple ID. Klik op Toevoegen als je klaar bent.
  • Het kan een paar minuten duren voordat Apple Podcasts je RSS-feed heeft herkend en verwerkt. Je kunt dit zien aan de status Concept onder Informatie over de show .
    • Opmerking: als dit proces langer dan een uur duurt, neem dan voor meer hulp contact op met de Apple Podcasts-ondersteuning.
  • Je kunt een paar keer vernieuwen, totdat de details van je vermelding verschijnen en je de optie Verzenden voor beoordeling ziet. Klik op die optie als je klaar bent om je podcast naar Apple Podcasts te sturen om te laten beoordelen.
    • Het kan zijn dat je nog wat extra gegevens moet invullen, afhankelijk van de vereisten. Als je klaar bent, klik je weer op Verzenden.
  • Gefeliciteerd! Als het goed is, heeft je podcast nu de status Gepubliceerd. Je kunt je Apple Podcasts-vermelding bekijken door naar de optie Apple Podcasts-URL te gaan.

Stap 3: Voeg je Apple Podcasts-vermelding toe aan je Anchor-profiel

• Je vermelding zou er ongeveer zo uit moeten zien als in de onderstaande schermafbeelding, met een vergelijkbare URL-structuur.
  • Klik op Kopiëren om je Apple Podcasts-URL te kopiëren
  • Ga op Anchor naar je pagina Podcastbeschikbaarheid pagina onder Instellingen
  • Plak de Apple Podcasts-URL in het gedeelte Apple Podcasts en klik op Toevoegen aan profiel

Dat is alles, je podcast staat nu op Apple Podcasts. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met de Apple Podcasts-ondersteuning, zij kunnen je verder helpen. Om rechtstreeks contact op te nemen met hun ondersteuningsteam, scrol je op hun ondersteuningspagina omlaag naar Contact our support team (Neem contact op met ons ondersteuningsteam).