Je podcast voor distributie verzenden naar Google Podcasts

Volg de instructies hieronder als je je podcast naar Google Podcasts wilt verzenden.

In de meeste gevallen staat je podcast al op Google Podcasts. Ga naar https://podcasts.google.com/ en kijk of je je show kunt vinden. Ga door naar stap 2 als dat het geval is.

Je hebt een Google-account nodig om Google Podcasts-manager te kunnen gebruiken en je RSS-feed naar Google Podcasts te verzenden.

Stap 1: Verzend je RSS-feed naar Google Podcasts

• Ga naar https://podcastsmanager.google.com/ en klik op Nu beginnen
  • Typ je RSS-feed in het gedeelte Geef de URL van de RSS-feed op en klik vervolgens op Volgende stap
  • Je wordt gevraagd je keuze te bevestigen. Als je klaar bent, klik je op Volgende stap
  • Nu moet je een verificatiecode versturen die is verzonden naar het e-mailadres dat je voor Anchor hebt gebruikt. Klik op Code versturen nadat je je gegevens hebt gecontroleerd
  • Kijk of je de e-mail met de verzonden code hebt ontvangen. De e-mail heeft als titel Eigendom verifiëren van je podcast Je podcastnaam in Google Podcasts-manager
  • Je kunt de code in de e-mail kopiëren en deze weer in Google Podcasts-manager plakken. Je kunt ook klikken op Podcasts-manager openen, dan kom je op dezelfde pagina terecht
  • Plak je code in het veld Geef je code op en klik op Verzenden
  • Google bevestigt je verzending, maar het duurt eventjes (maximaal 24 uur) voordat het distributieverzoek van je podcast is verwerkt

Stap 2: Voeg je Google Podcasts-vermelding toe aan je Anchor-profiel

• Als je podcast actief is, ga je naar https://podcastsmanager.google.com/
  • Daar zie je een kleine knop Instellingen. Klik hier eerst op en daarna op Podcast delen
  • Klik op de knop Kopiëren naar klembord om je Google Podcasts-URL te kopiëren
  • Ga op Anchor naar je Instellingen > pagina Postcastbeschikbaarheid
  • Plak de Google Podcasts-URL in het gedeelte Google Podcasts en klik op Toevoegen aan profiel

Dat is alles. Je podcast staat nu op Google Podcasts. Als je vragen hebt over dit proces of over de goedkeuring van je podcast, neem dan hier contact op met Google Podcasts.