Videobestanden uploaden naar Anchor

Voordat je begint...

• Videopodcasts zijn beschikbaar in meer dan 180 markten via Anchor. Log in of maak een account aan om te zien of je toegang hebt.
  • Je kunt maar één videosegment uploaden om een videoaflevering te maken. Je kunt geen video en audio combineren om een aflevering te maken.
  • We accepteren momenteel .mov- en .mp4-bestanden en adviseren de beeldverhouding 16:9.

Video-afleveringen uploaden naar Anchor

1. Om een video-aflevering te uploaden, klik je in Anchor op de knop Nieuwe aflevering. Je ziet dan een nieuwe optie:
  2. Klik op Snel uploaden. Er verschijnt dan een scherm waarin je een bestand kunt selecteren.
    1. We accepteren .mov- en .mp4-videobestanden.
    2. Opmerking: je kunt geen video uploaden met de optie Een aflevering maken.
  3. Zodra een bestand is geselecteerd, ga je door naar het scherm Afleveringsopties.
  4. Het bestand moet eerst worden geüpload en dan worden verwerkt. Dit kan eventjes duren, afhankelijk van hoe groot het door jou gekozen videobestand is.

5. In de tussentijd kun je een titel en beschrijving toevoegen en eventueel andere gewenste metagegevens invullen.
  6. Zodra de verwerking is gelukt, kun je je nieuwe aflevering meteen publiceren, opslaan als concept of een publicatiedatum in de toekomst kiezen.
      1. Opmerking: op de datum dat je de aflevering inplant, wordt hij ook getranscodeerd.
  7. Je kunt ook je videoaflevering bekijken om er zeker van te zijn dat het bestand goed afspeelt, audio heeft, etc.Screen_Shot_2022-11-17_at_4.01.28_PM.png
  8. Zodra je de aflevering publiceert, begint de transcodering op Spotify (hiermee bedoelen we gewoon dat je video binnen Spotify wordt verwerkt).
  9. Je krijgt een melding in Anchor om je te laten weten dat het proces is begonnen. Daarna krijg je nog een melding als je aflevering helemaal is getranscodeerd.
  10. Dat was het! Meteen na het transcoderen ben je live op Spotify.

Hoe maak je een videoaflevering op Riverside.fm?

In Anchor kun je onze integratie met Riverside.fm gebruiken. Met Riverside kun je videopodcasts maken en bewerken die je daarna via Anchor naar Spotify uploadt. Je kunt hier meer lezen of hier een tutorial bekijken.

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het maken of uploaden van je video, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.