Zo gebruik je Q&A

Als je een Q&A voor je aflevering maakt, krijg je meer contact met je publiek.

Inhoudsopgave:

- Een Q&A maken
- Q&A-antwoorden bekijken en beheren

- Je Q&A bewerken/verwijderen

- Je Q&A in de Spotify-app

- Beschikbare markten en apparaten

- Betrokkenheid van luisteraars maximaliseren

Een Q&A maken

Om een vraag toe te voegen die je luisteraars kunnen beantwoorden, kun je een nieuwe aflevering publiceren of een bestaande bewerken. Opmerking: je moet momenteel minstens één (1) gepubliceerde aflevering in je podcast hebben voordat je Q&A kunt gebruiken.

Op internet:

• Als je een Q&A aan een nieuwe aflevering wilt toevoegen, maak dan eerst je aflevering door op Nieuwe aflevering te klikken
  • Als je een bestaande aflevering hebt, klik dan op de pagina Afleveringen op de gewenste aflevering en klik op de knop Bewerken van die aflevering.
  • Scrol op de pagina Afleveringsopties omlaag naar Q&A
  • Klik op Een vraag toevoegenScreen_Shot_2022-05-24_at_9.18.45_AM.png
    om een vraag toe te voegen
  • Voer je vraag in en publiceer de aflevering.
    • Opmerking: je vraag is een paar minuten na de publicatie van de aflevering te zien.

Op mobiel:

• Klik op de gewenste aflevering op het tabblad Jouw podcast
  • Klik op het nieuwe tabblad Community
  • Klik op Een vraag stellen en klik op Opslaan.
  • De vraag is te zien zodra je aflevering is gepubliceerd

Je ziet een ?-pictogram onder de afleveringen met een Q&A.

Q&A-antwoorden bekijken en beheren

Op internet:

• Selecteer de aflevering die je wilt bekijken via het tabblad Afleveringen
  • Scrol omlaag naar Q&A van aflevering
  • Aan de linkerkant kun je alle antwoorden bekijken. Aan de rechterkant zie je alle vastgezette antwoorden

• Als je op het punaisepictogram klikt, wordt het antwoord vastgezet op je Spotify-pagina. Zo maak je het antwoord zichtbaar voor alle luisteraars, zoals je hieronder kunt zien.

Op mobiel:

• Selecteer de Q&A-antwoorden die je wilt bekijken op het tabblad Jouw podcast
  • Klik op het tabblad Community om de Q&A in je aflevering te bekijken
  • Klik op Antwoorden bekijken
  • In het volgende scherm staan alle antwoorden. Klik op een antwoord om de gebruiker te blokkeren of je antwoord vast te zetten
    • Om een gebruiker te blokkeren, klik je op de drie puntjes (...) in de rechterbovenhoek naast de gebruikersnaam
    • Om het antwoord vast te zetten en zichtbaar te maken op je afleveringspagina op Spotify, klik je op het punaisepictogram

Je Q&A bewerken/verwijderen

Op internet:

• Selecteer op je afleveringspagina de aflevering die je wilt bewerken of waarvan je de Q&A wilt verwijderen
  • Klik op het potloodpictogram bovenaan het scherm (naast de afleveringstitel)

• Scrol omlaag naar het Q&A-gedeelte van de pagina en klik op Vraag verwijderen
  • Je krijgt dan een melding om te bevestigen dat je de vraag wilt verwijderen

• Klik op Ja, deze vraag verwijderen om je vraag definitief te verwijderen
  • Klik op Een vraag toevoegen om een nieuwe vraag te maken. Als je geen nieuwe Q&A aan je aflevering wilt toevoegen, hoef je niks te doen
    • Om een gestelde vraag te bewerken, moet je de vraag helemaal verwijderen en een nieuwe toevoegen

Op mobiel:

• Klik in het tabblad Jouw podcast op de vraag die je wilt bewerken of uit je Q&A wilt verwijderen
  • Klik op het tabblad Community
  • Klik op je vraag om naar de Q&A-pagina te gaan
  • Klik op de drie puntjes (...) in de rechterbovenhoek van de pagina

• Klik op Vraag verwijderen en klik op het volgende scherm opnieuw op Vraag verwijderen om het te bevestigen
  • Je vraag is nu verwijderd. Klik op Een vraag stellen om nog een vraag toe te voegen.
  • Om een gestelde vraag te bewerken, moet je de vraag helemaal verwijderen en een nieuwe toevoegen

Je Q&A in de Spotify-app

Je Q&A is alleen zichtbaar in de mobiele Spotify-app. Je kunt hem vinden op je afleveringspagina onder de beschrijving van je aflevering.

Beschikbare markten en apparaten

• Op welke apparaten kan ik deze tool gebruiken?
    De Q&A-functie kun je alleen configureren via de mobiele Anchor-app en is alleen beschikbaar voor luisteraars die via de mobiele Spotify-app luisteren. Je kunt nog steeds afleveringen verspreiden naar andere luisterdiensten, maar de Q&A die bij de aflevering hoort, is daar niet te zien.
  • In welke markten is Q&A beschikbaar?
    Deze functie is door makers te gebruiken in de meeste* markten waar Anchor en Spotify beschikbaar zijn.

* Uitgezonderd Turkije, Rusland, Pakistan, India, Egypte, Hongkong, Saudi-Arabië, Indonesië en de Filipijnen.

• In welke markten kunnen luisteraars mijn vragen zien?
    In de meeste* markten waar Spotify beschikbaar is, kunnen luisteraars je vragen zien en antwoord geven.

* Uitgezonderd Turkije, Rusland, Pakistan, India, Egypte, Hongkong, Saudi-Arabië, Indonesië en de Filipijnen.

Betrokkenheid van luisteraars maximaliseren

Dit handige artikel geeft tips hoe je de betrokkenheid van luisteraars kunt maximaliseren.