Enquêtes gebruiken

Als je een enquête voor je aflevering maakt, krijg je meer contact met je publiek.

Inhoudsopgave:

- Een enquête maken
- Je enquête bewerken/verwijderen
- Je enquête in de Spotify-app
- Beschikbare markten en apparaten

Een enquête maken

Op internet:

Om een enquête aan je aflevering toe te voegen, kun je een nieuwe aflevering publiceren of een bestaande bewerken. Opmerking: je moet minstens één (1) gepubliceerde aflevering in je podcast hebben voordat je enquêtes kunt gebruiken.

• Als je een enquête aan een nieuwe aflevering wilt toevoegen, maak dan eerst je aflevering door op Nieuwe aflevering te klikken
  • Als je een enquête toevoegt aan een bestaande aflevering, klik dan op de pagina Afleveringen op de gewenste aflevering en op de knop Bewerken van die aflevering.
  • Scrol op de pagina Afleveringsopties omlaag naar Enquêtes
  • Klik op Een enquête toevoegen om een nieuwe enquête te maken

• Voer je vraag of stelling in en selecteer het soort enquête dat je wilt gebruiken.
  • 'Meer keuzes mogelijk' betekent dat luisteraars uit meerdere keuzes kunnen kiezen en bij 'Eén antwoord mogelijk' kunnen ze maar één optie selecteren.
  • Kies een begin- en eindtijd voor je enquête
  • Publiceer!
    • Opmerking: de enquête wordt gepubliceerd op het tijdstip dat je als begintijd hebt ingesteld.

Als je een enquête wilt toevoegen aan een bestaande aflevering, klik je op de gewenste aflevering en dan op de knop Bewerken. Daarna kun je de stappen hierboven volgen.

Opmerking: enquêtes kunnen op dit moment niet worden toegevoegd via de mobiele Anchor-app.

Enquêtes bewerken/verwijderen

• Selecteer op je afleveringspagina de aflevering die je wilt bewerken of waarvan je de enquête wilt verwijderen
  • Klik op het potloodpictogram bovenaan het scherm (naast de titel van de aflevering)

• Scrol omlaag naar het enquêtegedeelte van de pagina en klik op Enquête verwijderen om je enquête te verwijderen of klik op Enquête bewerken om hem te bewerken
  • Als je je enquête wilt verwijderen, moet je op het volgende scherm op Ja, deze enquête verwijderen klikken

• Als je je enquête wilt bewerken, kun je dit doen in het volgende scherm. Breng je wijzigingen aan en klik op Enquête opslaan

Je enquête in de Spotify-app

Je enquête is alleen zichtbaar in de mobiele Spotify-app. Je kunt hem vinden op je afleveringspagina onder de beschrijving van je aflevering.

Beschikbare markten en apparaten

• Op welke apparaten kan ik deze tool gebruiken?
    Enquêtes kun je alleen op de Anchor-webapp configureren. Ze zijn alleen zichtbaar voor luisteraars die via de Spotify-app op hun mobiel luisteren. Je kunt de aflevering nog steeds naar andere luisterdiensten verspreiden, maar de bijbehorende enquête is daar niet te zien.
  • In welke markten zijn enquêtes beschikbaar?
    Deze functie is door makers te gebruiken in de meeste* markten waar Anchor en Spotify beschikbaar zijn.
    * Uitgezonderd Turkije, Rusland, Pakistan, India, Egypte, Hongkong, Saoedi-Arabië, Indonesië en de Filipijnen.

• In welke markten kunnen luisteraars mijn enquêtes zien?
    In de meeste* markten waar Spotify beschikbaar is, kunnen luisteraars de opties van je enquêtes zien en selecteren.
    * Uitgezonderd Turkije, Rusland, Pakistan, India, Egypte, Hong Kong, Saudi-Arabië, Indonesië en de Filipijnen.