Usuwanie konta lub podcastu

Po usunięciu konta w Anchor wszystkie dane powiązane z kontem zostaną nieodwracalnie usunięte z naszego serwera. Pamiętaj, żeby zrobić kopię zapasową wszystkich materiałów, zanim wyślesz prośbę o usunięcie konta. Materiały te obejmują: 

  • wszystkie odcinki podcastu,
  • wszystkie nagrane lub zaimportowane ścieżki w Bibliotece,
  • statystyki podcastów,
  • okładki odcinków i podcastów,
  • wszystkie wiadomości głosowe,
  • wszystkie opisy odcinków i podcastów.

Aby usunąć konto w Anchor, zaloguj się i KLIKNIJ TUTAJ.

Uwaga: jeśli Twój podcast jest publikowany na innych platformach, to zostanie z nich usunięty w ciągu około 10 dni od usunięcia konta w Anchor. Gdyby podcast wciąż był dostępny na danej platformie po upływie tego czasu, skontaktuj się bezpośrednio z zespołem obsługującym tę platformę w celu trwałego usunięcia podcastu.

Zamykanie konta w Anchor

Oto, co warto wiedzieć przed usunięciem konta w Anchor:

  • Jeśli na Twoim koncie nie ma podcastu publikowanego na innych platformach streamingowych, Twoje konto i cała powiązana zawartość zostaną usunięte natychmiast.
  • Jeśli na swoim koncie tworzysz podcast publikowany na zewnętrznych platformach (np. Apple Podcasts), trwałe usunięcie zawartości przesłanej na te platformy może potrwać maksymalnie 10 dni roboczych.
  • Usunięcie konta Anchor jest ostateczne. Nie będziesz mieć możliwości przywrócenia konta, a wszystkie Twoje dane zostaną nieodwracalnie usunięte.

Usuwanie konta

LUB

  • Zaloguj się na swoje konto Anchor w przeglądarce.
  • Kliknij Ustawienia w prawym górnym rogu strony.
  • Kliknij Zaktualizuj dane
  • Przewiń na sam dół strony do sekcji Zamykanie konta w Anchor.
  • Kliknij czerwony przycisk Usuń konto.
  • Po załadowaniu strony potwierdź chęć usunięcia konta, klikając przycisk Usuń konto

Screen_Shot_2020-04-07_at_8.57.14_AM.png Screen_Shot_2020-04-07_at_9.23.37_AM.png

 

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 508 z 1001